Selleri-soufflé uden mælk

DSC_0026

Nytårsaften skulle jeg lave en selleri-soufflé. Fidusen var blot, at den skulle være helt mælkefri. Så med brug af rapsolie og hønsefond, blev resultatet ganske fremragende! Her kommer opskriften:

3 1/2 dl hønsefond, gerne hjemmelavet (det er ret nemt, men tager blot en 3-4 timer)
75 gr mel
50 gr rapsolie (den er næsten smagsneutral)
4 æg
Rasp
salt, peber og en knivspids sukker
150 gr bacon i meget små tern
150 gr selleri i meget små tern

Olie og mel varmes op i en gryde og steges til det gyldent. Det skal dufte let af nødder.
Derefter kommes hønsefond i lidt ad gangen mens der røres kraftigt
Tag gryden af og kom salt, peber og sukker i.

Æggene deles og hviderne piskes stive.
Blommerne røres i opbagningen én efter én.

Bacon svitses på panden og vendes sammen med selleri i opbagningen.

De piskede æggehvider vendes forsigtigt i opbagningen.

Dejen hældes i forme, som er smurt med olie og dækket med rasp.

De bages ved 160 grader i 35 min nederst i ovnen.

Souffléen skal serveres straks, da den hurtigt falder sammen. Jeg serverede den med hvidkålssalat. Det passede perfekt sammen!