Godt og Glutenfrit

December og det halve af januar er fløjet afsted. Det er hårdt at begynde på nyt arbejde – men jeg nyder det. Selvom jeg har brugt en masse energi på at sætte mig ind i nye ting og møde nye mennesker, har jeg da også haft overskud til at lave ting i køkkenet. Vi forsøger stadig at spise så lidt hvedemel og sukker som muligt, og har fundet nogle fantastiske opskrifter i “den Glutenfri Kogebog” .

Det begyndte med en chokoladekage med bønner og chili – og den blev straks husets favorit! Den er intet mindre end fantastisk. Og jeg har fået lov til af den ene forfatter at dele opskriften, hvis der er andre der får lyst til at prøve. Jeg laver altid dobbeltportion, fordi den er så vanvittig lækker!

Chokoladekage med sorte bønner og chili

 • 125 g dadler
 • 150 g kogte sorte bønner
 • 2 æg
 • 50 gr mandelmel
 • 40 gr jomfrukokosolie
 • 3/4 dl mandelmælk
 • 15 gr kakao
 • 75 gr grofthakket mørk chokolade 70 % (Jeg synes også 80 og 90 % er godt i)
 • 1/4 chili
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk natron
 • 1/2 tsk uraffineret salt

De sorte bønner sættes i blød i 8-10 timer, vandet skiftes og de koges i en time. Alle ingredienser undtagen chokoladen køres i foodprocessor. Chokoladen røres i, og dejen fyldes i en smurt form. Bages i 25-30 minutter ved 180 grader i almindelig ovn – 170 grader i varmluftovn.

Der er også mange andre gode opskrifter i bogen. F.eks. verdens bedste glutenfri burger, som jeg vil mene er verdens bedste burger i det hele taget! Kogebogen kan klart anbefales – og nej – dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg synes bare den er god 🙂

Og årets kransekage var også næsten sukkerfri – hjemmelavet marcipan sødet med æblemos og lidt honning. Dog med flormelis i kransekagemassen. Der fulgte jeg ingen opskrift men prøvede mig bare frem. Den smagte deeejligt. Men det hjælper altså! Det med at holde sig fra hvedemel og sukker. Hovedpinerne bliver færre og færre 🙂 Så jeg satser på et dejligt 2014. Godt nytår!DSC_0015