Sukkerfri-sommersødt

Selvom vi undgår sukker og Johannes ikke kan tåle mælk, har vi alligevel fået sommerlækkerier. På bloggen sund for sjov har jeg fundet en lækker raw-jordbær kage. Bunden er af mandler og dadler, ovenpå er der blendede jordbær, banan, limesaft og agavesirup og til sidst friske jordbær. Jeg har nu prøvet at lave den både hvor jordbærfyldet var for blødt og for frossen. Det ideelle for min smag er hvis bunden er overtrukket med chokolade og frossen, fyldet er som softice og bærrene helt sommerfriske. Så er det perfekt! Vi har også forsøgt os med alternativ koldskål. Opskriften fandt jeg på denne blog Vi har prøvet med kokosmælk i dåse, hvor den blev lidt for kokos-fedtet for min smag. Bedre var det med kokosmælk købt til at drikke, med masser vanilje, citron og jordbær. Koldskål var det nu langt fra, men en lækker sommerdrik i varmen.

Et andet forsøg har været at lave citron is. Opskriften fandt jeg i bladet “sund forskning”, og det er Caroline Fibæk, som er ophavskvinde. Isen var med cashewnødder, citron, gurkemeje, agavesirup og vand, og jeg havde gang i ismaskinen. Smagen på ismassen var lækker, lækker, men det blev en lidt for mærkelig konsistens efter en tur i ismaskinen. Måske var cashewnødderne ikke blendet fint nok, eller ismaskinen frøs det for hårdt, for det var svært at få  den is, der sad på kanten af skålen blandet i, så jeg kunne få en ensartet is. Hmm, ideen god, resultatet tvivlsomt, men måske forsøger jeg mig igen en dag. Der skulle også lecitingranulat i, som jeg ikke havde, så måske har det også noget at sige…

Det lækreste har nok bare været min hjemmefuskede jordbærsoftice: frosne jordbær, frossen banan, dadler, fåreyoghurt, citron, vanilje og evt lidt agavesirup blendes til softice og spises hurtigt før det smelter i varmen. Helt klart sommerens favorit sammen med jordbærrawkagen. -Og så måske min fødselsdagskage med mandelbund, vaniljecreme og bær. Vaniljecremen var godt nok fløde og cremefraice, men næste gang bliver det noget med fåreyoghurt så Johannes også kan være med. Heldigt vi kan få fåreyoghurt her i byen!

One thought on “Sukkerfri-sommersødt

  1. Mette

    Hej sødseste!
    Jeg mangler altså lidt opskriften på dine flødeboller! Kan de måske ikke komme her ind?

    Knus og solstråler Mette

Der er lukket for kommentarer.