Sommerhus og søpindsvin

IMG_0005_2

Da jeg var yngre, var mine søstre altid gode til at fortælle mig hvad der var sjældent at finde på stranden. Selvfølgelig var det noget de selv havde fundet, og som jeg så kunne lede efter i dagevis og ærgre mig over, at det ikke var mig, som var den heldige ejer af en sjælden sten eller muslingeskal. Søpindsvin var en sjældenhed – og var jeg heldig at finde et, var det som regel med hul i skallen. Det sidder lidt i mig endnu – det med at lede efter de “sjældne” ting, så da jeg i weekenden var i sommerhuset og fandt et søpindsvin – og et mere, måtte jeg straks samle dem op. Men det var jo helt vildt, for det vrimlede med søpindsvin. Aldrig har jeg set så mange på stranden. Jeg nåede ikke de 100, men det var tæt på, og havde jeg gået lidt længere, er jeg sikker på jeg kunne have nået det runde tal. Så sjældne søpindsvin er nu blevet til sjældent mange. Jeg lod dem blive på stranden efter jeg havde muntret mig med at lave mønstre i sandet. Da jeg kom ned igen var de væk, så nu er der nok en anden barnlig sjæl som er blevet glad for at finde så mange sjældenheder samlet på ét sted. – Jeg håber vedkommende ikke har gemt dem væk i en skuffe, for så kommer der til at lugte fælt i det sommerhus. Skallerne var nemlig ikke tomme.

Sommerhusturen bød også på hygge ved bålet og lækkert mad. Det var ikke så planlagt, men der var både kartofler og lammehapsere i køleskabet, som bliver fantastisk over bål. Og stegt frugt med kanel, fåreyoghurt og chokolade kan også anbefales. Og så en portion frisk luft og udsigt over fjorden – så kan det ikke blive bedre. Sommerhuset er mit favoritsted!